У середині ХХ століття Японськими вченими було знайдено унікальну речовину, яка виявилася здатною вилікувати псоріаз і значно покращити лікування ракових захворювань. Ця речовина отримала назву Сквален!
 
Часто його називають «вітаміном кисню». Чому? Squalen слабо насичений вуглеводнем і для стабілізованого стану йому потрібні атоми водню. У будові людини багато рідини і з нею елемент вступає в реакцію, вивільняється кисень та здійснюється насичення клітин. В результаті численних досліджень та експериментом було доведено, що кисень і водень, що проходить через клітинну мемебрану, виділяє енергію. Сквален виступає у вигляді протимікробного, протиканцерогенного та протигрибкового засобу. Зниження вмісту кисню в тілі призводить до раннього старіння та стимулює розвиток пухлин.
 
Ця речовина здатна збільшити регенерацію клітин, вона пов'язує вільні радикали, зміцнює імунітет, що допомагає при інфекційних та вірусних захворюваннях. Ця речовина покращує транспортування пташиних речовин організмом, надає ранозагоювальну дію. Це особливо корисно для людей, які хворіють на псоріаз, нейродерміт, екзему.
 
Сквален покращує еластичність та пружність дерми. З віком потреба в цій унікальній речовині тільки зростає, тому краще задуматися про своєчасне одержання ресурсу завдяки продуктам харчування, а також використанню засобів із вмістом сквалену. Ця речовина ефективно бореться з раковими клітинами, сприяє зміцненню імунної системи, налагоджує функціональні можливості серцевого м'яза, збалансує гормональний фон, що зберігає молодість. З'єднання нетоксичне та повністю безпечне у всіляких концентраціях.
 
Сквален міститься у шкірі людини, і відповідає за обмінні процеси на клітинному рівні. Відомо, що з віком концентрація цієї речовини у верхньому шарі шкіри зменшується, а в молодій шкірі дитини його концентрація максимальна. Продукт є найпотужнішим адаптогеном. У оганізму підвищується стійкість до несприятливих умов.