БАДи - це біологічно активні добавки, тобто - природні речовини та їх комплекси. Це компоненти їжі, які ми із сучасною їжею або не отримуємо зовсім, або отримуємо, але в дуже обмеженій кількості. БАДи спочатку натуральні та створюються виключно з натуральної сировини. Тоді як більшість продуктів харчування у всьому світі зараз напівсинтетичні і в них немає багатьох необхідних для організму компонентів.
 
БАДи ще не мають широкого поширення в Україні і багато людей ставляться до них з недовірою, проте вони вже давно визнані і є дуже популярними засобами у багатьох розвинених країнах Європи, Америки та Японії.
 
Великою кількістю проведених досліджень доведено, що крім вітамінів та мінералів нам не вистачає ще 24 класи речовин. І якщо людина їх не отримує, то вона починає хворіти, причому серйозно. Для того, щоб організм людини заповнював дефіцит харчових компонентів, були розроблені природні комплекси «БАДи». Вони допомагають людині не захворіти і це одна з головних функцій. Набагато простіше та дешевше зберегти здоров'я, ніж потім його відновлювати. Тим більше, що нам з Вами відомо – відновити організм можна далеко не завжди!
 
Багато вітамінів в аптеках є повністю синтетичними продуктами. І іноді форма, в якій містяться в них активні речовини, організму не підходять або цих речовин просто недостатньо. Організм не сприймає їх або не може засвоїти, тому що не працюють необхідні ферменти. Наведемо простий приклад: у природній формі вітаміну Е – 8 компонентів, а в аптечній – лише один. І його аптечне дозування у кілька разів перевищує необхідну людині норму, щоб організм засвоїв потрібну кількість. Саме тому вітамінні комплекси можуть виявитися малоефективними. Фактично аптечні препарати, за які більшість з нас, часто віддає чималі гроші, можуть просто не мати ефекту і не нести ніякої користі. У якісних БАДах вітаміни та мінерали перебувають у «правильній» формі, яку наш організм набуде. Однак при їх купівлі не слід забувати обов'язково дивитися склад. Усіх тонкощів тут дуже багато, тому запам'ятати все й одразу практично дуже складно. Головне запам'ятати, що всі метали мають бути у поєднанні з амінокислотою, а кальцій у комплексі з магнієм.
 
Загалом БАДи поділяються на два види: є загальнозміцнюючі препарати – вітаміни, мінерали, антиоксиданти, омега-3 жирні кислоти, кофермент Q-10 та інші. І є адресні – комплекси з індолами, наприклад, запобігають та лікують естрогензалежні пухлини у жінок, з фітостеролами – аденому простати у чоловіків, з аргініном – сприяють нормалізації діяльності серцево-судинної системи.
 
Люди часто запитують – «Як довго потрібно приймати БАДи?». Відповідь очевидна – «ПОСТОЯННО», якщо хочемо жити так довго, як світові рекордсмени ЯПОНЦІ. Для яких це питання вже давно не варте і БАДи вже давно стали загальноприйнятими коштами. І звичайно не забуваємо при цьому про спорт і загалом здоровий спосіб життя.
 
Якщо йдеться про профілактику, то БАДи можуть замінити лікарські препарати. І немає жодного сенсу використовувати для цього синтетичні засоби. Однак якщо йдеться про лікування – то в жодному разі. Природні комплекси добре доповнюють стандартну терапію. Вони знімають багато побічних ефектів ліків, покращують обмінні процеси, зміцнюють організм, і в результаті помітно покращують саме лікування.
 
 
Бережіть своє здоров'я!
 
lamillion.com.ua